Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, Polițiștii din Mureș, împreună cu polițiști locali, jandarmi, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat si au vizat, în special, zonele aglomerate, agenții economici dar şi mijloacele de transport în comun, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

În cadrul acţiunilor, organele de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măștii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise/deschise.

Astfel, în ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate peste 135 de societăți comerciale, peste 230 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate peste 2.260 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 228 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 47.000 de lei, astfel:

  • 149 de sancţiuni, ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
  • 69 de sancțiuni persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație;
  • 4 sancțiuni persoanelor identificate că nu au respectat măsura carantinării/izolării;
  • 1 sancțiune aplicată operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții;
  • 5 sancțiuni persoanelor fizice pentru participare a la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri!

Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

IPJ Mureș / Foto: caracter info