În această noapte, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Gornești s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că într-un imobil din comuna Glodeni are loc un eveniment privat.

Din verificări, poliţiştii au stabilit că era vorba de o petrecere organizată de o femeie, de 43 de ani, cu prilejul zilei sale de naştere.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii au întrerupt evenimentul, atât organizatoarea evenimentului, cât și participanții, au fost sancţionați contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 1.000 de lei.

Totodată, în ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ Mureș, au fost verificate 150 de societăți comerciale, 280 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate peste 2100 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 215 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 46.250 de lei, dintre care:

– 128 de sancţiuni, în valoare de 2.750 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

– 83 de sancțiuni, în valoare de 35.500 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00);

– 2 sancțiuni, în valoare de 2.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea;

– 1 sancțiune, în valoare de 1.000 de lei a fost aplicată unui operator economic pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis, pentru care au fost instituite interdicții/restricții;

– 1 sancțiune, în valoare de 5.000 de lei, a fost aplicată unui operator economic pentru organizarea programului de lucru cu încălcarea legii.

IPJ Mureș / Foto: caracter info