Firmele mici și mijlocii (IMM) din Uniunea Europeană, inclusiv din România, vor putea obține noi finanțări printr-un mecanism UE susținut de gigantul IT Google cu 20,5 milioane de euro.

Compania americană pune această sumă la dispoziția a două fonduri ale fondurilor administrate de Fondul European de Investiții (FEI), instituție financiară a Uniunii Europene.

Cei 20,5 milioane de euro de la Google vor fi împărțiți astfel:

  • 12,3 milioane de euro vor merge într-un fond care va acorda împrumuturi pentru mici afaceri ce au dificultăți în a accesa credite bancare. Cel puțin 1.000 de IMM-uri din cele 27 de țări UE vor putea accesa sprijinul financiar.
  • 8,2 milioane de euro vor merge într-un fond al fondurilor de venture capital, care va acorda investiții de capital de risc unor IMM-uri din cele 27 de state UE, care dezvoltă tehnologii în așa-numitele științe ale vieții – de la terapii și tehnologii medicale până la servicii digitale de sănătate și asistență medicală. De asemenea, acest fond este susținut și prin Fondul European de Investiții Strategice (EFSI) – din cadrul așa-numitului Plan Juncker. Aproximativ 200 de astfel de firme, cu accent pe combaterea pandemiei COVID-19, vor primi sprijin.

Sursa: startupcafe.ro