Poiana Brașov revine în scenariul roşu din cauza numărului mare de infectări cu SARS-CoV-2. De la deschiderea sezonului de schi, staţiunea a funcţionat doar două săptămâni în scenariul galben, care a permis deschiderea parţială a restaurantelor. În pofida restricţiilor şi a pericolului de infectare, turiştii au umplut staţiunea Poiana Braşov la fiecare ninsoare.

Așa a arătat aproape în fiecare zi Poiana Brașov de când s-a deschis sezonul de schi: cu cozi mari la instalațiile pe cablu și oameni care așteaptă zeci de minute, umăr la umăr.

Așa era și astăzi, deși stațiunea a reintrat în scenariul roșu, cu peste 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori.

Afectate de scenariul roșu sunt restaurantele din stațiune care nu fac parte din hoteluri sau pensiuni. Cu excepția a două săptămâni, când au putut primi turiști la 30% din capacitate, au stat închise încă din octombrie.

În scenariul roșu, turiștii pot mânca doar în restaurantele hotelurilor unde sunt cazați, cu respectarea anumitor măsuri de igienă și de distanțare.

Brașovul nu este singurul în scenariul roșu.

Tot în zona roșie a rămas județul Timiș, cu o rată de infectare de 3,89 la mia de locuitori.

În ultimele 24 de ore, 2.712 persoane au fost diagnosticate cu Covid 19 în România. În același interval de timp, 79 de pacienți și-au pierdut viața din cauza infectării cu SARS-CoV-2.

Iar în secțiile de terapie intensivă sunt 949 de oameni care luptă să învingă boala.

Până acum, în România peste 770 de mii de oameni s-au vaccinat anticovid. Mai mult de 38 de mii în ultimele 24 de ore.

De la începutul campaniei de vaccinare, peste 547 de mii au primit a doua doză.

În total, s-au înregistrat peste 3744 de reacții adverse.