În ultimele 48 de ore pompierii mureșeni au intervenit la patru incendii, o misiune de salvare bovine și alte 48 de intervenții de urgență medicală.

17 februarie:

În jurul orei 1020, incendiu horn la o casă de locuit în localitatea Nadeș, strada Principală. Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara, aceștia ajunși la locul intervenției au constatat că incendiul se maifesta în interiorul hornului fără pericol de propagare.

În jurul orei 1730, bovine cazute în lac, lângă localitatea Bezidu Nou. Au intervenit pentru extragerea acestora pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Sovata și pompierii voluntari din cadrul SVSU Sângeorgiu de Pădure și SVSU Ghindari. A fost vorba despre 6 bovine (5 vaci și 1 vițel) care au cazut în lacul Bezid. În urma eforturilor depuse de către echipajele aflate la fața locului au reușit extragerea în viață a două dintre animale, din nefericire patru vaci și vițelul nu au putut fi salvate.

În jurul orei 1900, incendiu apartament în localitatea Lunca Bradului, strada Principală. Au executat misiunea stingerii și salvării persoanelor pompierii militari din cadrul Garzii de Interventie Toplita ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Oltul” al județului Harghita, Punctul de Lucru Deda si pompierii voluntari din cadrul SVSU Lunca Bradului. Aceștia ajunși la locul intervenției au constatat că este vorba despre un incendiu de apartament situat la etajul al III-lea, în urma acestuia au ars o canapea și haine dintr-o cameră, incendiul a fost lichidat înainte ca acesta să se propage. În urma evaluarii medicale efectuate la fața locului două victime au necesitat îngrijiri medicale, mai exact un minor de aproximativ 10 ani care prezinta arsuri pe partea superioara a corpului (față, gât și membru superior drept) – acesta a fost preluat de catre ambulanța SAJ cu medic de la Reghin, respectiv un bărbat de aproximativ 49 de ani care prezinta arsuri la membrele superioare (palme) – a fost preluat de catre ambulanța SMURD cu medic. Ambele victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe Târgu Mureș.

18 februarie:

În data, jurul orei 2200, incendiu tomberon în localitatea Târnăveni, strada Șoimilor. Au executat misiunea stingerii pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni, nu au fost probleme.

În jurul orei 0500, incendiu casă de locuit în localitatea Lunca Bradului. Au executat misiunea stingerii pompierii militari din cadrul Gârzii de Intervenție Toplița ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Oltul” al județului Harghita, în sprijin s-au deplasat pompierii militari de la Punctul de Lucru Deda, de la Detașamentului Reghin și SVSU Lunca Bradului, aceștia ajunși la locul intervenției au constatat că incendiul se manifestă violent pe o suprafață de aproximativ 300mp., casa a ars în totalitate. Din fericire nu au fost victime.

Sursa: ISU Mureș