Mai multe case din județul Mureș au fost cuprinse de flăcări, după ce sobele au fost suprasolicitate din cauza gerului din ultimele zile. Pompierii au fost solicitați pentru o serie de șase incendii, iar două dintre acestea au avut loc chiar în Târgu Mureș.

Din cauza gerului, sâmbătă a fost o zi de foc pentru pompierii mureşeni. La primele ore ale dimineţii au fost alertaţi că într-un cartier de case din Târgu Mureş, locuinţa unui pensionar a fost cuprinsă de flăcări.

Vecinii care au observat fumul au sunat imediat la 112, iar proprietarul a reuşit să iasă la timp din casă.

Vecin: „A intrat fum în cameră la mine și ne-am trezit să vedem de unde intră fum și am văzut că de la vecin intră focul. Flacările veneau deja și se putea aprinde și la mine. Toată lumea dormea.”

Din cauza vântului puternic, incendiul a cuprins și casa vecinului, dar și construcțiile din curte.

Vecin: „Dacă au ajuns la mine, mi-au crăpat geamurile de termopan de la căldură. Dacă nu veneau pompierii, se aprindea și casa mea.”

Pompierii au dus o luptă contracronomentru, pentru a stinge flăcările. A ars întreg acoperişul locuinţei, dar au fost distruse şi alte bunuri din curte.

Dan Gheorghe, şef Gardă de Intervenţie: „A fost un incendiu de aproximativ 350 de mp, care s-a extins și la anexele gospodărești. Flacările erau de trei, patru metri deasupra casei în momentul sosirii echipajelor. Având în vedere situația de la fața locului, intervenția a fost foarte dificilă. Din cauza vântului puternic era posibilitatea să se propage la încă două imobile.”

La scurt timp după aceea, militarii au fost trimişi la un restaurant din oraş, unde un incendiu a izbucnit în jurul hornului din bucătărie.

Pompierii din tot judeţul Mureș au intervenit, sâmbătă, la alte cinci cazuri de incendii de locuinţe. În urma lor, proprietarii s-au ales cu pagube, dar, din fericire, nu există victime. Autorităţile recomandă ca în această perioadă de frig, oamenii să verifice periodic sistemul de încălzire.

Sursa> protv.ro / Foto-video> Emese B.