Poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 4 Poliție au depistat și reținut 2 bărbați bănuiți de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, respectiv complicitate la înșelaciune.

În fapt, o femeie de 66 de ani, din municipiul Cluj-Napoca a sesizat poliția cu privire la faptul că ar fi fost contactată telefonic de către o persoană de sex masculin, care, recomandându-se angajatul unei societății de servicii de telefonie, sub pretextul că ar fi câștigat un premiu în valoare de 4.000 de euro și un telefon mobil, i-ar fi solicitat acesteia achiziționarea unor coduri de reîncărcare, pe care ulteior să le transmită acestuia.

În continuare, cel în cauză i-ar fi solicitat achitarea unui mandat poștal în valoare de 1.200 de lei, cu scopul de a confirma premiul câștigat.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1750 lei.

În baza investigațiilor efectuate, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Cluj-Napoca au stabilit traseul sumei de bani depuse prin mandatul poștal, iar în colaborare cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târnăveni au organizat un flagrant la un oficiu poștal din municipiul Târnăveni, unde cei doi bărbați de 38, respectiv 42 de ani, din județul Mureș, au fost surprinși în timp ce încasau suma de 1.200 de lei.

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca, în vederea dispunerii măsurilor preventive prevăzute de lege.