Studiul de Fezabilitate pe Autostrada „Unirii” A8, pe sectorul Tg. Mureș – Tg. Neamț ar trebui să fie gata în acest an, iar ministrul Drulă a declarat recent că își dorește scoaterea la licitație în 2021 a capetelor autostrăzii și includerea lor la finanțare prin planul european de reziliență (PNRR). Revizuirea SF-ului pe Tg. Mureș – Tg. Neamț a presupus și aprobarea unui nou traseu, cu unele modificări față de cel conturat acum mai bine de 12 ani. HotNews.ro a obținut de la CNAIR noul traseu al A8 pe zona montană și l-a transpus în detaliu într-o hartă interactivă, inclusiv pozițiile viitoarelor noduri rutiere.

De aproape doi ani se află în revizuire Studiul de Fezabilitate pe cei peste 200 de km de autostradă A8 de la Tg. Mureș la Tg. Neamț, iar la final de 2020 a fost aprobat traseul final al autostrăzii Unirii care va traversa Carpații Orientali și va uni Moldova de Transilvania.

În 2021 întreg SF-ul ar trebui finalizat, iar ministrul Cătălin Drulă anunța recent într-un interviu pentru HotNews.ro că își dorește scoaterea la licitația de execuție până la final de an a capetelor autostrăzii – Tg. Mureș – Miercurea Nirajului (23km) și Tg. Neamț – Moțca/DN2 (24 km) – două proiecte pe care de asemenea le-ar vrea incluse spre finanțare din planul național de reziliență (PNRR).

HotNews.ro a solicitat de la Compania de Autostrăzi harta cu noul traseu aprobat la final de 2020 pentru cei circa 211 de km de la Tg. Mureș la Tg. Neamț (Moțca/DN2) și a transpus traseul într-un format interactiv, inclusiv nodurile rutiere cu poziția lor aproximativă.


Autostrada „Unirii” A8 Tg. Mureș (Ungheni) – Tg. Neamț (Moțca)

Lungime: 211 km
Stadiu: realizare Studiu de Fezabilitate, inclusiv studiu geotehnic
Proiectant: INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL SA
Valoare contract: 17.6 mil lei (fără TVA)
Contract semnat în: 28 mai 2019
Termen finalizare revizuire SF: Q3-Q4 2021

Citește mai mult pe hotnews.ro