E ușor de folosit și mereu la îndemână. Ne ajută să rezolvăm o mulțime de lucruri, repede și eficient. Însă nu trebuie să uităm că există viaţă și dincolo de el. Aceasta a fost provocarea acestei zile care este, oficial, Ziua fără telefon mobil.

Cu o simplă apăsare a unui buton sau cu un simplu touch se deschide o întreagă lume. În zilele noastre telefonul mobil nu mai este doar dispozitivul prin care ne auzim. Datorită internetului, funcțiile lui sunt aproape nelimitate. Și mulți dintre noi nu mai știm cum să trăim fără el.

Îl folosim la serviciu, să facem plăți, cumpărături, să ne jucăm ori să aflam ce mai fac prietenii noștri. Chiar fără să îi sunăm.

Dacă nu știm să ne oprim însă, ne poate acapara aproape tot timpul liber.

Specialiștii ne atrag atenția că există și alte activități în afara celor de pe telefon. Cu mai multe beneficii, cum ar fi sportul. Iar timpul petrecut în familie, fără telefon, este extrem de important.

Viaţa este foarte variată. Cred că acesta este mesajul şi asta este provocarea zilei, să vedem dincolo de telefon.

Prima zi fără telefon mobil a fost marcată în 2001. De câțiva ani i se dedică chiar mai multe zile, între 6 și 8 februarie. Așa că mai aveți timp să lăsați telefonul deoparte ăi să vă bucurați de liniște.