Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 9 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În fapt s-a reținut că inculpații au desfășurat activități de comercializare de droguri de risc și mare risc și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive pe raza județelor Mureș, Sibiu și Cluj.

La data de 03.02.2021, procurorii DIICOT — Serviciul Teritorial Târgu-Mureș împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Târgu-Mureș au efectuat, în 2 dosare penale, un număr de 16 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost identificate diferite cantități de produse susceptibile de a avea efect psihoactic, cannabis și cocaină.

În cursul zilei de astăzi, un număr de 7 inculpați au fost prezentați Tribunalului Mureș cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, iar față de alți 2 inculpați s-a dispus măsura controlului judiciar.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de jandarmi ‘Regele Ferdinand I’ Târgu-Mureș.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa> DIICOT — Serviciul Teritorial Târgu-Mureș / Foto> caracter info