Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a organizat o videoconferință cu inspectorii școlari pentru a le prezenta condițiile în care se redeschid și vor funcționa unitățile de învățământ. Au fost prezentate și condițiile în care se pot suspenda cursurile.

La grădiniță și în ciclul primar, cursurile se vor suspenda, pentru două săptămâni, la apariția unui caz de COVID-19 într-o grupă sau clasă.

Pentru gimnaziu și liceu, cursurile vor fi suspendate la apariția a două cazuri de îmbolnăvire

Potrivit ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății decizia de suspendare a cursurilor va fi luată de conducerea fiecărei unități de învățământ, după ce se consultă cu Direcția de Sănătate Publică.

Dacă se confirmă un caz de COVID-19 în rândul angajaților școlii, indiferent că vorbim despre profesori sau personal auxiliar, aceștia sunt obligați să anunțe conducerea școlii, iar școala va sesiza DSP. Direcția de Sănătate Publică, în urma anchetei epidemiologice, va stabili împreună cu directorul școlii, dacă se impune carantina.

Potrivit ordinului elevi care i prezintă simptome în timpul orelor de curs, vor fi izolați de restul colegilor.

În ce privesc testele antigenice rapide acestea vor putea fi utilizate doar în școlile care au cabinet medical și doar dacă părinții și-au dat acordul pentru efectuarea lor