Faptul că de 30 de ani trăim într-o democrație autentic românească, știm, dar nu știam că vom avea parte de o reformă tipic mureșeană pusă în aplicare și de noul primar al municipiului Târgu Mureș, Soos Zoltan. În ciuda mega reducerii aparatului bugetar și a cheltuielilor din primărie anunțate de el, în realitate, avem deocamdată doar anunțuri de angajare și multe cheltuieli adresate prietenilor. Și nu puține.

Astfel, în ianuarie, Primăria Municipiului Târgu Mureș a lansat în consultare publică proiectul noii organigrame a municipalității. Acesta a fost acompaniat de mesajele primarului în care preciza reduceri spectaculoase de personal și economii de milioane aduse bugetului local. Iată graficele publicate de primar:

Paradoxal însă, realitatea este cu totul alta. Încă de la instalarea în funcție, Soos Zoltan nu a făcut altceva decât să angajeze sau să numească în funcții o serie de noi angajați, începând prin a-și lua nu mai puțin de 6 consilieri personali, bineînțeles plătiți din bugetul orașului, nicidecum din buzunarul personal.

Apoi, în timp ce așteptam anunțurile cu disponibilizările promise, avem parte de exact opusul, anume anunțuri de angajare. Iată câteva dintre ele:

Mai mult, deși în cele câteva luni de la instalare s-a evidențiat doar prin a acuza “greaua moștenire” și prin a transmite cât de sărac este bugetul orașului, acesta a ales să plătească sute de mii de lei prietenilor și firmelor care l-au ajutat în campanie. Bineînțeles plătiți tot din bugetul orașului, nici aceștia din buzunarul personal. Iată câteva exemple concrete privind firma Web Image SRL, cea care a tipărit pentru el în campania electorală:

MS / Foto: colaj caracter info