Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, împreună cu polițiști locali și celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activitățile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă vizează, în special, zonele aglomerate, agenții economici dar și mijloacele de transport în comun, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

În cadrul acțiunilor, organele de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele față de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuință, în intervalul orar 23.00-05.00, precum și portul măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice închise/deschise.

Astfel, în ultimele 24 de ore, în urma activităților desfășurate pe raza întregului județ, au fost verificate peste 160 de societăți comerciale, peste 215 mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate peste 1915 persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 172 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 18.2000 de lei, astfel:

— 138 de sancțiuni, în valoare de 9.700 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală;

— 32 de sancțiuni, în valoare de 2.500 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00);

— 2 sancțiuni, în valoare de 6.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea/carantina.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate zilnic și în perioada următoare, pe raza întregului județ.

Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri!

Vă reamintim de TELVERDE — 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

IPJ Mureș / Foto: caracter info