Nu vom avea o iarnă prelungită și în curând vine primăvara. Cel puțin asta au anunțat urșii de la grădina zoo din Târgu Mureș. Pentru a fi siguri că putem trece la haine de primăvară, mai rămâne că previziunile urşilor de la grădina zoologică să fie confirmate şi de meteorologi.

Potrivit superstițiilor, la început de februarie, sălbăticiunile prind curaj și ies din bârlog, iar dacă nu se sperie de umbra lor și au chef de joacă, înseamnă că vremea se încălzește în următoarele săptămâni.

Cei nouă urşi de la grădina zoologică din Târgu Mureş au dat de veste că vom avea zile din ce în ce mai calde. Animalele au ieşit din bârlog şi, pe îndelete, şi-au făcut siesta în padocul amenajat în pădure. O veche tradiţie spune că dacă pe 2 februarie ursul se retrage în bârlog rapid înseamnă că vom mai îndura zile geroase.

Kopacz Andras: „Ursul iese din bârlog şi dacă este soare şi îşi vede umbra atunci merge înapoi, fiindcă primăvara este departe. Dar în cazul în care este înnorat şi nu îşi vede umbra, atunci primăvara este foarte aproape şi nu mai intră înapoi. De 15 ani sărbătorim această zi. În 90 la sută au prezis vremea.”

Sursa: protv.ro