În noiembrie 2020, un fost director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș a arătat că, după ce conducerea Apelor Române a fost preluată de mureșeanul Ervin Molnar, i s-a cerut să-și dea demisia pentru că postul său era promis unui membru PNL. Cel care a făcut aceste dezvăluiri nu a fost niciodată membru al unui partid politic și și-a câștigat funcția exclusiv pe baza pregătirii profesionale.

Președintele Klaus Iohannis a intervenit la acea vreme, precizând că respinge ”categoric orice demers de numire în funcții publice a unor persoane care nu întrunesc condițiile cerute de lege”, dar, la numai câteva luni, o nouă anchetă jurnalistică realizată de Recorder.ro, arată că, la Compania Apele Române, a fost angajată o ospătăriță pe post de inginer.

Conform sursei citate, este vorba despre “o tânără care a lucrat ca ospătăriţă, apoi a fost, pe rând, manager de cafenea, manichiuristă şi, vreme de trei zile, angajată la Primăria Vatra Moldoviţei şi care spune că a terminat Facultatea de Chimie este unul dintre cei mai proaspeţi angajaţi ai Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad”.

Un inginer din această instituție s-a hotărât să vorbească despre acest fenomen, convins că, mai devreme sau mai târziu, politizarea Apelor Române va fi plătită cu vieți omenești.

El povestește cum angajata respectivă nu știa nici măcar să deshidă un calculator:

”I-au explicat că trebuie să dea enter, domnișoara a apăsat pe ecranul calculatorului. Bineînțeles, a văzut că nu s-a deschis, a mai insistat o dată, a apăsat, tot nu s-a deschis calcultatorul. Și colegii: Totuși, dar nu ați mai lucrat după terminarea facultății? Ba da, am lucrat cinci ani la master. Oh, super, cinci ani, dar totuși cam mult la master. Ah, da, dar la Master Club. De fapt, lucrase la un club care se numea Master. Și avea abilități, de fapt, pentru case de marcat, atunci când apeși pe ecranul casei de marcat.”

La Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad este director Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași. Acesta se recomandă subordonaților ca ”un animal politic care va ajunge cel puțin ministru”.

MS / protv.ro / Foto: caracter info