Pe zi ce trece, ne dăm seama că noul primar al municipiului Târgu Mureș, Soos Zoltan, își însușește cu mare succes aceleași vechi metehne prin care fosta tristă administrație și-a bătut joc 20 de ani de contribuabili. Acum, printr-o deplasare inutilă, plătită din bugetul orașului, nejustificată mai multe săptămâni și însoțită de o minciună din partea primarului.

Mai exact, vorbim de o delegație cerută de primarul Soos, în ședința CL Târgu Mureș din decembrie, în valoare de aproape o mie de euro, privind deplasarea într-o vizită “de lucru” în Ungaria. Trecând peste faptul că suntem în pandemie, iar posibilitatea interacțiunii online a fost folosită cu succes la niveluri mult mai înalte, acesta a hotărât să se folosească de banii orașului pentru deplasare, iar la revenire, în maniera arogantă a predecesorilor săi, “a uitat” să ofere un raport justificativ către contribuabili.

Astfel, la o lună de la sosire, în ședința CL Târgu Mureș din ianuarie 2021, consilierul local Pápai László Zsolt și-a permis să-l întrebe public referitor la lipsa raportului. Primarul, vizibil deranjat, i-a răspuns cu o serie de ironii, dar la final i-a garantat că luni va avea raportul, lăsând de înțeles că-i face acestuia o favoare. Nimic mai fals, în realitate obligația primarului de a da raportul se adresează contribuabililor din ai căror bani a reușit să facă deplasarea.

A venit și ziua de luni și raportul tot nu a ajuns la consilier, cu atât mai puțin către contribuabili. Deci, o minciună publică a primarului arogant. Într-un târziu, văzându-se încolțit, lipsa raportului ajungând subiect viral în mediul online, marți a apărut cumva și raportul buclucaș.

Acesta conține o singură pagină cu câteva fraze și nicio poza, deci putând fi scris și transmis contribuabililor în maximum 10 minute de la sosire, nicidecum după atâtea săptămâni. Nici nu are rost să mai amintim de ceata de consilieri personali, șase la număr, angajați de el la primărie tot pe bani din bugetul orașului, care puteau să-i scrie raportul fără să fie nevoie de fiecare dintre ei pentru o frază (raportul are doar 5 fraze).

Dacă ne referim la conținutul raportului, acesta pare o glumă proastă, neconținând nimic concret, iar concluzia fiind că s-a deplasat în Ungaria să se laude că a câștigat alegerile locale și să-i invite la Târgu Mureș chiar pe cei pentru care a făcut deplasarea. Între timp, în Târgu Mureș, avem același transport în comun mizerabil, tot infrastructură dezastruoasă și gunoaiele devin o problemă tot mai serioasă. Jenant…

Update: Atenție, nu are nicio legatură cu etnia absolut nimic din ceea ce publicăm. Că există anumite persoane care nu poartă corect masca, și-au tras-o pe ochi și nu vor sa mai observe realitatea deturnând discuția pe o linie ce nu are legatură cu subiectele, nu e vina noastră, ci a educației acestora.

MS / Foto: colaj caracter informativ