„Cascada Bigăr în haine de iarnă, într-un video realizat de colegii noștri de la Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița” – transmite Romsilva.

Cascada Bigăr este unul dintre cel mai vizitate obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei – beușnița și chiar țară, se află în Munții Aninei, pe Valea Minișului, în Rezervația Naturală Izvorul Bigăr.

În cadrul acestei rezervații se află și izvorul Bigăr, care prin vărsarea sa în râul Miniș formează Cascada Bigăr. Aceasta s-a format prin depunerea de tuf calcaros și mușchi, observându-se uniformitatea șiroaielor de apă ce se revarsă printre mușchiul depus.

Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Caraș – Severin, în sudul munților Aninei, cuprinzând zona carstică de pe cursul râului Nera, incluzând obiective spectaculoase, precum lacul Dracului, cascadele Bigăr, Beușnița și lacul Ochiul Beului.

Sursa: Facebook Regia Națională a Pădurilor – Romsilva