De două zile, cozile la vaccinare cu prima doză de ser anti-covid sunt o amintire. În centrele de vaccinare doar persoanele de peste 65 de ani au avut acces. Regulile sunt stricte: cine nu se încadrează în categoria de vârstă nu primește serul. În plus nu-i loc nici de risipă când vine vorba de dozele cu vaccin anti-covid19.

Ajutați de rude, zeci de vârstnici peste 65 de ani au trecut pragul celui mai mare centru de vaccinare din țară pentru a li se administra prima doză de ser împotriva COVID-19.

Dozele de ser sunt atent calculate, așa că sunt șanse mici ca cineva să se vaccineze fără programare, la sfârșitul zilei.

Zilnic, centrele de vaccinare primesc liste cu cei care sunt programați pentru imunizare. Dar și instrucțiuni clare cum să folosească dozele rămase.

Vaccinați cu prioritate în perioada următoare vor fi și bătrânii din centrele rezidențiale și pentru care nu este nevoie de programare, a declarat coordonatorul campaniei, medicul Valeriu Gheorghiţă. În plus au primit deja prima doză de ser, mai bine de jumătate dintre ei.

Până acum, în România s-au vaccinat aproape 590 de mii de persoane. Cu ambele doze, peste 100 de mii.

MS / Foto: caracter informativ