După ce în urma cu câteva zile Bodó Előd Barna, primarul comunei Pănet, județul Mureș, a emis o avertizare privind creșterea numărului de cazuri Covid din localitate și a anunțat intrarea comunei în scenariul roșu, acum, primarul face noi clarificări. Pentru o corectă informare, redăm integral comunicatul primarului:

“Am clarificat situația! În urma Hotărârii membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș și Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență (perioada de aplicare a măsurilor din HG nr. 3/2021) în perioada de 29.01.2021 și 11.02.2021 Comuna Pănet rămâne în scenariul roșu indiferent de numărul bolnavilor, deoarece în data de 29 ianuarie rata de incidență a cazurilor a fost mai mare de 3/1000 de locuitori. Vestea bună este că numărul persoanelor infectate este mai mică acum, însă comuna rămâne deocamdată în scenariul roșu până la perioada sus menționată”, a anunțat primarul.

🇭🇺 Tisztáztuk a helyzetet!
A Maros Megyei Vészhelyzeti Bizottság határozata alapján (a 3/2021-es számú Kormányhatározat értelmében) Mezőpanit község 2021.01.29-2020.02.11 között 🔴piros zónában van a betegek számától függetlenül, mivel január 29-én a vírusosok száma meghaladta a 3 ezreléket. 😷
‼ Jó hír, hogy időközben a betegek gyógyulnak, ám a határozat értelmében a megszabott ideig piros zónába tartozik községünk.