Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a afirmat joi seara că pe 15 februarie vor sosi în România 193.000 de doze de vaccin de la compania la Pfizer, iar de la această dată „întregul proces va cunoaște o cu totul altă dinamică”.

În plus, compania Moderna urmează să livreze, până la finele săptămânii, încă 25.000 de vaccinuri.

„Deci vom avea 35.000 de vaccinuri Moderna și undeva, până pe 8 februarie, încă 53.000 de vaccinuri Moderna. Sperăm, de asemenea, să putem să primim vaccinurile de la AstraZeneca, ceea ce ne dă speranța că va fi nevoie de un efort mult mai mare din partea tuturor celor care sunt implicați în acest proces” a spus Nicolae Ciucă la Antena 3.

Ministrul a spus că a fost nevoie de amânarea cu 10 zile a vaccinării persoanelor programate care deservesc activități esențiale și nu au boli cronice pentru a putea fi asigurat rapelul pentru cei vaccinați deja.

„Se va respecta întocmai rapelul la 21 de zile”, a spus Ciucă.

„Din discuțiile pe care le-am avut și din informațiile pe care le-am primit de la fiecare companie producătoare de vaccinuri în parte, urmează o mărire a numărului de vaccinuri livrate începând cel puțin cu jumătatea lunii februarie. Din acel moment, sigur că întregul proces va cunoaște o cu totul altă dinamică”, a mai spus ministrul Apărării.

MS / Foto: caracter informativ