Daca te-ai lasat recent de fumat sau te-ai mutat intr-un apartament unde a stat cineva care fuma, atunci sigur o sa ai nevoie de ajutor pentru a elimina mirosul de fum de tigara. Stim cum este ca un nefumator sa stea intr-un loc unde locatarii obisnuiau sa fumeze.

Primul lucru pe care ar trebui sa il iei in considerare, daca mirosul de fum de tigara este de nesuportat, ar fi sa faci o renovare ca la carte. Daca peretii sunt revopsiti, atunci vei acoperi si mirosul de fum de tigara.

Un al doilea pas, este sa cureti covoarele si toate suprafetele din casa. Pentru a elimina fumul de tigara dintr-un covor trebuie sa urmezi acesti pasi:

Este necesar sa presari bicarbonat de sodiu pe covor sau mochete
Asteapta 30 de minute pentru ca acesta sa actioneze
Aspira temeinic, pentru a elimina bicarbonatul de sodiu din covor
Daca mirosul persista, pulverizeaza covorul cu o solutie formata din ½ apa si ½ otet
Foloseste un ventilator pentru a micsora timpul in care covorul se usuca
Daca in continuare miroase, repeta aceste procese, pana ce mirosul va fi complet eliminat

Spala podelele extrem de bine folosind apa si un detergent cu PH neutru pentru lemn sau bambus. Daca folosesti linoleu sau vinil, atunci poti folosi apa si otet. Sub nicio forma, nu folosi otet pentru piatra sau chit.

Aeriseste foarte bine si lasa aeru curat si soarele sa indeparteze mirosul de fum de tigara. Pentru a accelera circulatia aerului, foloseste un ventilator la una din ferestre pentru a atrage mai mult aer curat in camera.

Curata si tavanul, pentru ca fumul de tigara se ridica si acesta absoarbe o cantitate mare. O poti face cu o carpa umeda inmuiata intr-o solutie formata din 1/3 apa si 2/3 otet. Daca tavanul tau are o textura aparte si nu il poti sterge, atunci poti pulveriza solutia pe toata suprafata acestuia. Dupa cum vezi, este necesar sa folosesti otet pentru ca acesta poate fi folosit in foarte multe, chiar si atunci cand cureti masina de spalat!

Curata toate draperiile, perdelele sau tot ce folosesti pentru a acoperi geamurile. Pentru a nu suprasolicita masina de spalat, iti recomandam sa apelezi la serviciile unei curatatorii profesionale.

In camerele unde mirosul de tigara persista, poti folosi castronase pe care sa le umpli cu otet sau amoniac. De asemenea, poti sa fierbi coji de lamei si portocala, pentru ca aburii te vor ajuta sa elimini mirosul de tigara.

Sursa: cumsa.ro / Foto: caracter info