Subiectul gunoaielor neridicate în municipiul Târgu Mureș, din păcate, din nou în actualitate. Dacă în trecut săptămâni întregi gunoaiele au invadat orașul din cauza datoriilor pe care primăria Târgu Mureș le avea către operatorul Salubriserv SA, acum, situația a recidivat, primăria Târgu Mureș făcându-și parcă un obicei din a nu plati facturile privaților.

Pe scurt, în vara anului 2020, primăria a reziliat contractul cu Salubriserv SA, lăsând milioane de lei nereturnate, apoi a încheiat unul nou cu Sylevy Salubriserv SRL. După ce s-au văzut cu “sacii în căruță”, la doar câteva luni, și noul operator de salubritate a oprit prestarea serviciilor. Motivul, același, neplata facturilor emise.

Din păcate, se pare că ipocrizia e caracteristica de bază a noului primar al municipiului Târgu Mureș, Soos Zoltan. Așa cum a procedat încă de la instalarea în funcție în cazul tuturor problemelor grave din oraș, dând vina pe “greaua moștenire”, așa se plânge fals și acum. Uită că ei, prin UDMR/ ADI Ecolect, s-au aflat ani de zile în postura de a putea organiza licitația pentru operatorul de salubritate pe zona din care face parte și Târgu Mureș.

Totodată, deși peste 10.000 de mureșeni și-au plătit taxa specială de salubrizare, impusă la începutul anului, primarul nu a considerat important să plătească din facturile restante către Sylevy Salubriserv SRL. Mai mult, Soos Zoltan a preferat să facă vizite în Ungaria, cheltuind câteva mii de lei din bugetul local, apoi a mai preferat să-și angajeze o ceată de consilieri personali, cheltuind alte zeci de mii de lei din buget.

De asemenea, s-a gândit să-și răsplătească și susținătorii din campania electorală, alegând ca în loc de plata facturilor restante către firma de salubritate, să plătească, printr-un contract încheiat chiar în ziua de Revelion, alte zeci de mii de lei, din bugetul local, patronului unui ziar online și firmei care a tipărit afișele lui din campanie. Poate n-ar fi rău să-i pună pe ei acum să mai strângă din gunoaiele de pe străzile orașului.

În rest, sunt povești, vorbe goale, bătaie de joc față de contribuabili și multă incompetență.

MS / Foto: colaj fb