Polițiștii din Mureș au pus în executare două mandate de aducere, emise de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș, pe numele a două persoane față de care autoritățile din Italia au emis mandate europene de arestare, pentru spălarea, contrafacerea și pirateria de produse.

La data de 18 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Mureș au depistat doi bărbați, de 38 și 43 de ani, din comuna Sângeorgiu de Mureș, pe numele cărora autoritățile judiciare italiene au emis mandate europene de arestare.ț

Aceștia sunt condamnați la pedeapsa 2 ani și 2 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de spălarea, contrafacerea și pirateria de produse.

În fapt, la data de 7 august 2013, cei în cauză ar fi cumpărat și importat ilegal în Italia aproape 500 de parfumuri și peste 45 de perechi de pantofi contrafăcuți, purtând semnele distinctive ale unor mărci cunoscute.

La aceeași dată, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, a dispus față de aceștia, măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentați instanței pentru dispunerea măsurilor legale.

Pentru depistarea celor doi, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Poliției Române.

IPJ Mureș / Foto: caracter info