Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale au identificat și reținut doi bărbați, unul de 31 de ani, din comuna Glodeni, iar celălalt, de 56 de ani, din Târgu Mureș,   pe numele cărora autorităţile judiciare germane au emis mandate europene de arestare, pentru comiterea unei infracțiuni de furt calificat.

În fapt, din cercetări a reieșit faptul că în cursul lunii februarie 2020, cei doi ar fi pătruns într-o locuință de pe teritoriul Germaniei, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, respectiv genți, bijuterii, ceasuri și bani, cauzând un prejudiciu de peste 3600 de euro.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu-Mureș a dispus față de cei în cauză, măsura reținerii pentru 24 ore, urmând fi prezentați instanței de judecată pentru validarea mandatelor de arestare.

Pentru depistarea acestora, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.

IPJ Mureș/ Foto: caracter informativ