Au fost vedetele sărbătorilor, împodobiți cu globulețe, beteală și luminițe, iar acum prind viață într-o nouă formă. Sunt din ce în ce mai multe localități în care oamenii au înțeles că după ce scot brazii din case nu trebuie să îi arunce la întâmplare, ci în spațiile amenajate special. De acolo sunt colectați de firmele de salubritate și duși în stații de tocare.

La Grădina Zoologică din Târgu Mureș s-a lansat campania „Brazi pentru animale”. Astfel, brăduții de Crăciun vor fi preluați la Casieria Grădinii Zoologice și vor fi folosiți în scopuri diferite: brazii mai mici pentru hrănirea animalelor iar cei mai mari pentru a face habitatul acestora mai confortabil. În același timp, pomii de Crăciun plantați în ghivece, vor fi preluați de instituția Grădinii Zoologice și vor fi plantați în zona parcului de angajați.

La Galați, brazii de sărbători se transformă în îngrășământ natural. Strânși din punctele de colectare de firmele de salubritate, pomii de Crăciun sunt aduși în stația de tocare.

O tonă de astfel de compost costă 180 de lei.

Și la Iași oamenii s-au obișnuit să ducă brazii în punctele special amenajat de societatea de salubritate.

În fiecare dimineață, muncitorii de la salubrizare încarcă brazii uscați în camionul care străbate toate străzile orașului. Cum oamenii au stat mai mult acasă din cauza pandemiei, n-a fost familie care să nu aibă brad împodobit.

Oamenii sunt încântați că există o soluție.

Îngrășământul vegetal ajunge în grădini, sere, parcuri, dar și în spațiile verzi din orașe.

MS / Foto: caracter informativ