Reprezentanţii părinţilor au discutat joi cu ministrul Educaţiei şi au agreat data de 8 februarie pentru revenirea elevilor în bănci. În cazul celor din ani terminali s-ar putea întâmpla şi mai repede. Oricum, pentru a recupera materia ar putea face ore inclusiv sâmbăta.

După ore întregi de consultări cu reprezentanţii părinţilor şi cu cei ai elevilor, ministrul Educaţiei a anunţat că 8 februarie rămâne dată de deschidere a şcolilor, dacă nu va creşte numărul îmbolnăvirilor după 15 ianuarie şi dacă profesorii se vor vaccina în număr mare.

Aşadar încă se analizează toate scenariile, iar o decizie finală se va lua cu o săptămână înainte de începerea semestrului doi.

Federaţiile de părinţi insistă însă ca elevii să înceapă cât mai repede cursurile.

Iulian Cristache: „A rămas că pe data de 15 ianuarie vom avem deja un prim set de răspunsuri de la DSP, care face referire la rata incidenței. Dacă decurge totul bine, nu excludem posibilitatea deschiderii înainte de 8 februarie. Am prioritizat mai mult anii terminali. Pentru ceilalţi ani de studiu, în funcţie de rata incidentei, decizia să fie la nivelul inspectoratelor şi inclusiv la nivelul familiilor. Repet, nu oblig niciun părinte să meargă la şcoală copilul, chiar dacă e scenariu verde, dacă el vrea să rămână în online.”

Tot joi, ministrul a anunţat că profesorii pot încheia mediile şi dacă elevii au doar două note la finalul semestrului 1. Grav este însă, că cei care au fost rupţi total de şcoală ar putea rămâne repetenţi, dacă dascălii nu vor găsi soluţii pentru ei, spune acelaşi oficial.

Sursa: protv.ro/ Foto: caracter informativ