Să bei cafea dimineața, înainte de micul dejun, nu este deloc benefic pentru sănătatea ta, întrucât poate crește riscul de diabet de tip 2, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Bath, Marea Britanie.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de acolo, să bei cafea pe stomacul gol, imediat după ce te-ai trezit, poate fi un obicei periculos pentru sănătatea ta, întrucât în timp, aceasta va crește riscul de a dezvolta diabet de tip 2.

Cercetătorii de la Universitatea din Bath le-au cerut unor oameni să bea o cafea neagră, simplă, cu o oră după ce s-au trezit pentru a vedea cum le afectează glicemia.

Ulterior, aceștia au luat micul dejun ce a constat în cereale cu lapte sau o felie de pâine prăjită cu dulceață, iar cercetătorii au stabilit că valoarea glicemiei lor a fost cu 50 la sută mai mare decât în cazul celor când nu au băut cafea.

Astfel, aceștia atrag atenția asupra faptului că dacă vei consuma frecvent cafea pe stomacul gol, atunci vei spori șansele de a dezvolta diabet și boli de inimă.

De asemenea, oamenii de știință au stabilit că un consum frecvent de cafea pe stomacul gol îți poate aduce probleme digestive, precum arsuri, stări de greață, reflux gastric sau chiar un ulcer gastric.

Experții atrag atenția asupra faptului că dacă vei consuma în exces cafea te poți confrunta cu reacții adverse, precum migrene, palpitații, anxietate ori atacuri de panică.

MS / Foto: caracter informativ