Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă și a ultor altor acronime, Raed Arafat, a spus că o parte a populaţiei nu a respectat măsurile de protecţie şi recomandările de sărbători, de aceea este posibil să urmeze o perioadă cu creşterea numărului de cazuri de infectare.

Arafat a precizat că începerea vaccinării nu înseamnă că pandemia a trecut sau poate fi ţinută sub control.

”Vaccinul este o lumină la capătul tunelului, dar încă mai avem mult de mers până să ajungem la final”, afirmă şeful DSU care a precizat că starea de alertă cel mai probabil va fi prelungită.

”Clar că după sărbători este posibil să avem din nou creştere, acum depinde această creştere cât de mare şi cât de abruptă este. Am trecut printr-o perioadă în care sistemul sanitar a fost sub o presiune foarte importantă, mai ales la nivelul sectorului de terapie intensivă, sectorul de urgenţă”, a declarat, sâmbătă seară, la Digi 24, Raed Arafat.

Acesta a precizat că ne aflăm pe un platou, iar scăderea înregistrată în ultima perioadă a fost mică.

Întrebat despre starea de alertă, Arafat a declarat: ”Eu sunt convins că starea de alertă va continua. Oricum urmează să se discute acest lucru, nu cred că am trecut de momentul în care este nevoie de această stare şi să renunţăm la ea”.

Sursa: news.ro / Foto: Inquam/ Alex Nicodim