Testul Covid este obligatoriu la intrarea în Turcia începând de ieri seară. Măsura a intrat în vigoare de la ora locală 21.00 și se aplică tuturor persoanelor care ajung la frontiera turcă, singura excepție fiind în cazul copiilor cu vârste de sub 6 ani.

Ministerul Afacerilor Externe anunță că autoritățile din Republica Turcia au transmis noi informații referitoare la regimul aplicabil procedurii de tranzit. Astfel, începând cu data de 29 decembrie 2020, ora locală 21.00, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care tranzitează teritoriul Republicii Turcia pe cale aeriană, rutieră, feroviară sau navală, au obligația de a prezenta la îmbarcarea în aeronavă, respectiv la intrarea pe teritoriul Republicii Turcia, un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Testul trebuie să fie efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii. Sunt exceptați de la această nouă măsură numai copiii cu vârste de sub 6 ani. Toate celelalte măsuri stabilite anterior de autoritățile turce rămân în vigoare.

MS / Foto: caracter informativ