Unul dintre cele mai mari obstacole în lupta împotriva noului coronavirus a fost depășit. A început vaccinarea anti-COVID și în România. Vești bune, cu siguranță, dar acum ne lovim de o altă provocare, mult mai dificilă: să convingi românul să-l facă. E singura modalitate prin care pandemia poate fi ținută sub control de cadrele medicale. Și e o necesitate pentru ca restricțiile să fie ridicate. Inclusiv cele care au fost impuse sectorului cultural.

Organizatorii sunt optimiști. În speranța că până în vară o să avem un procentaj de 60%-70% din populație imunizată, au început să apară tot mai multe anunțuri cu evenimente muzicale și culturale reprogramate pentru 2021. Mizează probabil și pe dorința oamenilor de a reveni cu disperare la viața lor pre-pandemie.

Electric Castle a confirmat un singur headliner care trebuia să cânte anul acesta la Bonțida: Twenty One Pilots. Despre ceilalți, Placebo, Foals sau The Chemical Brothers, nu știm nimic, dar asta nu contează prea mult. Între timp au anunțat două trupe care sunt exact pe gustul celor care vin la festivalul din Bonțida: Deftones și Gorillaz.

Organizatorii Untold și Neversea au anunțat că ambele evenimente vor avea loc vara viitoare. Festivalul din Cluj e programat pentru 5-8 august, în timp ce Neversea, fratele mai mic din Constanța, va avea loc în 8-11 iulie. Din păcate, momentan nu știm cine va cânta/pune muzică la ele.

Festivalul din Domeniul Știrbey, care e cel mai mare din zona Bucureștiului, trebuia să-și sărbătorească aniversarea de zece ani în 2020. Asta înseamnă că Summerwell, un festival relativ mic în comparație cu cele din Cluj-Napoca, e unul dintre cele mai longevive evenimente din România. A fost reconfirmat pentru 13-15 august 2021.

Cel mai mare festival de metal din România va avea loc în 2021, între 5 și 8 august, la Râșnov. A fost unul dintre primele mari evenimente care au anunțat amânarea ediției a opta, dar nu au dat multe informații despre line-up. Într-un comunicat oficial au spus că toate trupele sunt deschise la negocieri pentru reprogramare și că urmează niște noutăți clare despre cine va cânta la Râșnov.

Ce fain ar fi dacă singurele măști la Slipknot vor fi purtate doar de artiștii de pe scenă. Cel mai anticipat concert de metal al anului a fost reprogramat pentru 21 iulie 2021. Evenimentul face parte din turneul mondial „We Are Not Your Kind” și va fi primul concert al trupei americane în România. Va avea loc la Romexpo, în București, cu o producție impresionantă.

Concertul lui Celine Dion va avea loc în 25 iulie, la Arena Națională din București. Biletele încep de la 225 lei și ajung până la 2.075 lei pentru pachetul VIP. E important de știut că dacă ai deja bilet, nu te ghida după data trecută pe el. Concertul are loc în 25 iulie, nu 29 iulie, așa cum era programat inițial.

Sursa: hotnews.ro