Mihaela Anghel este o asistentă medicală generalistă în vârstă de 26 de ani. Ea face parte din echipa medicală care, la data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2. Mihaela a primit prima doză de vaccin, duminică, la ora 9,00, în aplauzele cadrelor medicale de la Institutul Matei Balş din Capitală.

”Am fost foarte privilegiată că am fost aleasa sa fiu prima vaccinată din aceasta țară. Nu am stat deloc pe gânduri, când am auzit că va veni vaccinul cu siguranță m-am gândit că o să mă vaccinez, pentru că n-aș vrea ca cei dragi mie să se îmbolnăvească și totodată nici eu. Nu a durut absolut deloc. Este cel mai nedureros vaccin, pot să spun, pe care l-am făcut până acum.” a spus Mihaela.

Ea a avut un mesaj şi pentru cei care refuză să se vaccineze sau nu cred în existenţa pandemiei.

“Să deschidă bine ochii şi să vină să se vaccineze, pentru a putea scăpa de această greutate care ne apasă pe toţi. Să nu aştepte să se îmbolnăvească ei sau cei dragi, ca să îşi dea seama că există această boală (…) Simt şi sper să fie începutul şi sfârşitul acestei pandemii. Sper din tot sufletul”, a mai spus asistenta.

“Suntem şi noi afectaţi de pierderea pacienţilor. În toţi aceşti ani de când lucrez aici, nu s-a întâmplat niciodată să avem atât atât de multe decese (…) A fost mai greu la început, pentru că nu am putut sta lângă familie. A trebuit să stăm izolaţi (…) A fost un caz destul de grav, un băiat de 33 de ani, care a fost în terapie intensivă cam trei luni şi jumătate în spital (…) Gândiţi-vă că toţi stăm îmbrăcaţi în acel echipament. Cinci-şase ore fără apă, fără aer, numai căldură şi transpiraţie”, a mai afirmat asistenta.

DOCUMENT. Prospectul vaccinului anti-COVID tradus în limba română! Citește mai mult, aici.

AZI. Mihaela, asistentă medicală, prima persoană vaccinată anti-Covid în România! Citește mai mult, aici.

Sursa: Pro TV