Dintre pacienții care au făcut forme grave de Covid, unii rămân dependenți de oxigen. Alții, care aveau afecțiuni pulmonare, nu au supraviețuit, deși erau vindecați de Covid.

Potrivit medicului Beatrice Mahler, la Insitutul Marius Nasta au fost zeci de oameni care au scapăt de boala dată de SARS CoV-2, dar au rămas pe termen lung internați în spital, inclusiv la ATI.

Institutul Marius Nasta a tratat până acum peste 1300 de pacienți cu diverse forme de COVID-19. 45 au avut nevoie de spitalizare pe termen lung, inclusiv după ce au scăpat de această boală. Managerul unității spune că în cazurile grave virusul a afectat iremediabil plămânii care și-au pierdut elasticitatea, iar oamenii nu mai pot respira. La Nasta au fost inclusiv cazuri în care pacienții au murit după ce se vindecaseră de COVID.

Medicii spun că după aproape 10 luni de pandemie, această boală are încă multe necunoscute. Specialiștii nu cunosc deocamdată toate urmările posibile ale infecției cu Sars CoV-2.

Potrivit statisticilor, cam 5% dintre cei infectați cu SARS CoV-2 fac forme grave de COVID-19. Acești pacienți ajung de obicei la Terapie Intensivă, iar mulți necesită intubare.