Aglomeraţia a revenit în toate magazinele şi mall-urile cu două zile înainte de Crăciun. Se cumpără cadouri, delicatese, decoraţiuni, alimente, băuturi, tot ce îşi doreşte fiecare pentru zilele de sărbătoare. În acest an, şi cumpărăturile, şi sărbătorile sunt altfel. În magazine trebuie să rămânem distanţaţi şi să ne protejăm cu mască şi dezinfectant. Iar de Crăciun, cei mai mulţi români vor rămâne acasă.

Pandemia a accelerat cumpărăturile online, dar puţini sunt cei care au renunţat la aprovizionarea direct de la tarabă. Iar pentru sărbători se găsesc mereu bani pentru a pregăti o masă așa cum se cuvine.

Conform statisticilor, românii alocă cea mai mare parte a veniturilor, peste 50 la sută, pentru mâncare. Anul acesta, însă, autoritățile ne atrag atenția că mersul la cumpărături nu este lipsit de riscuri şi că trebuie să fim responsabili în continuare.

Ideal este să avem pregatită o listă cu ceea ce dorim să cumpărăm, să mergem la magazin în orele mai puţin aglomerate şi să stăm cât mai puţîn în spaţiile închise.