În cursul zilei de ieri, polițiștii din Mureș au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal ce vizează săvârșirea unei infracțiuni prevăzute de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

La data de 21 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, au efectuat două percheziții domiciliare, în județul Mureș, la locuința unui bărbat, de 37 de ani, bănuit de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Din cercetări, a reieșit că cel în cauză ar fi achiziționat articole pirotehnice interzise la deținere, în scopul recomercializării acestora.

În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate, 25 de articole pirotehnice din categoria F3, în valoare de 700 lei.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și specialiști criminaliști.

IPJ Mureș / Foto: caracter informativ