O bicicletă, un grătar portabil, cuţite şi mirodenii. Un bucătar din județul vecin Alba şi-a transformat mijlocul de transport într-o bucătărie pe roţi. A reuşit astfel să îşi promoveze meseria, dar şi să evite restricţiile pandemice care îi ţin pe clienţi departe de restaurante.

Chef Toma, bucătarul cetății Alba Carolina, cutreieră orașul pe bicicleta sa gastronomică și le oferă bunătăți localnicilor și turiștilor.

Pentru că vehiculul pe două roți nu ține totuși locul unei bucătării autentice, a ales preparate simple. Printre ele, carnea pe sârmă, un produs tradiţional din Munţii Apuseni.

Ideea gătitului pe bicicletă i-a venit lui Cosmin Toma când observat că atât bucătarii cât şi clienţii simt nevoia să fie din nou împreună.

Şi pentru că vremea blândă încă permite acest lucru, chef Toma s-a apucat de treabă.

Bucătarul pe două roți vrea să promoveze mâncărurile tradiţionale, mai ales că se apropie Crăciunul.

Pe viitor, chef Toma intenționează să îşi modifice bicicleta că să poată găti pentru mai mulţi oameni.