Marius Pieleanu, directorul Avangarde, a dezvăluit, luni, la un post tv, datele unui sondaj recent de opinie care a cuprins mai multe subiecte, printre care și cele legate de pandemie. Astfel, potrivit sociologului, sondajul arată că doar 30% dintre români declară că se vor vaccina, după ce vaccinul va fi disponibil în România.

„Probabil că nemulțumirea față de clasa politică va rezulta clar din percepția față de pandemie. Și vă dau o cifră care o să vă îngrijoreze, e reală și o vom publica zilele viitoare: doar 30% dintre români declară că se vor vaccina”, a spus Marius Pieleanu la Sinteza zilei.

Vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNtech a fost autorizat astăzi de Agenția Europeană a Medicamentului, ceea ce înseamnă că în următoarele zile va ajunge și în țări din Europa.

România va primi prima tranșă simbolică de 10.000 de doze de vaccin anti-Covid pe data de 26 decembrie. Acestea vor fi distribuite către 10 spitale din ţară de linia I destinate îngrijirii pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2.