Armata SUA va investi în Baza Aeriană Câmpia Turzii nu mai puțin de 130 de milioane de dolari. Asta reiese din proiectul de buget aprobat recent de Congresul american. Banii pentru dezvoltarea bazei de lângă Mureș sunt alocați pentru următorii 4 ani. Avioane americane F-16, F-15 sau A-10 vin constant la Câmpia Turzii pentru antrenamente cu piloții români.

În următorii 4 ani, americanii vor să construiască în baza de la Câmpia Turzii mai multe depozite, rezervoare de combustibil și platforme de avioane. Investițiile Pentagonului nu sunt întâmplătoare. De-a lungul ultimilor ani, militarii americani au adus lângă Cluj avioane de la mai toate unitățile din Europa, dar și de peste ocean. Inclusiv celebrele drone MQ Reaper au fost folosite din baza clujeană.

Nu doar americanii investesc puternic în baza Câmpia Turzii. MApN a început deja un amplu program de modernizare, în valoare de aproximativ 400 de milioane de dolari.

Potrivit șefului Aviației militare, schimbările din baza Câmpia Turzii ar trebui să se vadă în următorii 5 ani. De altfel, acolo ar urma să-și aibă baza cea de-a doua escadrilă de F16, pe care MApN ar urma să o cumpere în viitorul apropiat.