În repetate rânduri, șeful DSU și a multor altor acronime, Raed Arafat, a atras atenția cu privire la modul în care vom petrece sărbătorile în această iarnă greu încercată. Pe lângă faptul că este nevoie de multă reținere și adunări foarte restrânse, mai trebuie să fim și foarte precauți.

Secterarul de stat în MAI a explicat ieri, la un post tv, că nu trebuie să existe petreceri mari în acest an, nici de Crăciun, dar nici de Revelion. Din punctul său de vedere, petrecerile discrete, așa cum le pot numi unii, ajung să strângă mai mulți oameni față de care putem lăsa garda jos și ne putem îmbolnăvi rapid.

Raed Arafat avertizează cetățenii că vor fi controlați de către autorități, iar acolo unde va fi nevoie, oamenii legii vor lua măsuri stricte, intrând chiar în locuințe.

„Cât mai puțin contact, cât mai puţină mobilitate şi portul măştii (sunt recomandate în această perioadă) Am văzut invitaţii la petrecerii: ‘Veniţi că va fi petrecere discretă şi nu va vedea nimeni’. Nu există aşa ceva! În secunda în care aceste petreceri se organizează şi se află de ele, eu sunt convins că vor interveni şi vor lua măsurile cele mai serioase împotriva celor care le organizazază colegii mei de la ordine publică.

E un risc major în aceste zile să organizăm petreceri şi dansuri în timpul sărbătorilor. Mai degrabă, să facem sărbători mai restrânse anul acesta şi să putem să ne bucurăm mai bine de ele anul viitor”, a spus Raed Arafat, potrivit Antena3.

Sursa: vocea.biz