Reamintim că o mașină a fost spulberată miercuri seară de un tren în județul Mureș. Șoferul autoturismului, în vârstă de 22 de ani, nu a avut nicio șansă de supraviețuire în urma impactului violent. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

În zadar a încercat mecanicul locomotivei să oprească garnitura. Vehiculul a fost târât mai bine de 150 de metri pe calea ferată.

După cum povestesc martorii, șoferul de 22 de ani, aflat singur în mașină, nu ar fi oprit la trecerea la nivel cu calea ferată, semnalizată cu Crucea Sfântului Andrei, deși trenul se apropia. Autoturismul a fost lovit în plin de garnitură și târât aproximativ 150 de metri pe sine.

Mecanic locomotivă: „Nici intenție să frâneze nu a avut. Nu s-a asigurat, a accelerat să treacă. Am încercat să pun frână, dar degeaba.”

Controlor: „Am auzit când a pus frână domnul mecanic, dar degeaba. De la Dumbrăvioara venea și acolo viteza e mai mare când vii. Mecanicul l-a văzut când în loc să oprească a accelerat.”

Mecanicul locomotivei a fost cel care a sunat la 112, doar că, în urma impactului violent, autoturismul s-a transformat pentru tânăr într-o capcană. Pompierii ajunși la fața locului au tăiat caroseria pentru a-l elibera dintre fiare, însă băiatul își dăduse deja ultima suflare.

Dorin Florea, Detașamentul de Pompieri Târgu Mureș: „Un accident feroviar în care a fost implicat un autoturism și o garnitură de tren compusă din trei vagoane de persoane. A fost o intervenție dificilă, deoarece în urma impactului, conducătorul a rămas încarcerat sub structura locomotivei.”

Localnic: „Nu este barieră, este indicator. Sunt oameni care respectă, sunt oameni care nu respectă.”

Localnic: „Nu s-a oprit. Este crucea Sfântului Andrei și stop, acolo se oprește. Cam la 150-200 e trecerea.”

Circulația feroviară în zonă a fost oprită mai bine de două ore. Călătorii din trenul care venea de la Miercurea Ciuc și se îndrepta către Târgu Mureș au scăpat teferi.

Sursa: protv.ro / Video: P. Henrietta