Marea Britanie a comandat patruzeci de milioane de doze din mult lăudatul vaccin pentru coronavirus de la Pfizer/BioNTech, așa că națiunea va deveni prima din lume unde medicamentul va fi disponibil publicului. Opt sute de mii de doze vor ajunge în următoarele câteva zile și apoi vor mai veni alte zece milioane. Cel puțin cincizeci de spitale din țară se pregătesc pentru ce va urma.

Și totuși, în anumite colțuri ale internetului, se vinde deja vaccinul pentru COVID-19 de la Pfizer.

Pe darknet mai mulți dealeri susțin că vând doze din vaccinul făcut de Pfizer/BioNTech la prețul de 1 300 de dolari bucata, susține VICE World News. „Vaccinurile împotriva COVID-19 au fost produse de Pfizer și BioNTech”, spune descrierea unui astfel de produs. „Livrăm în orice țară.”

Cel puțin doi dealeri cu care VICE World News a vorbit pe Wickr susțineau că sunt farmaciști și insistau că au obținut vaccinul din surse guvernamentale și l-au vândut deja mai multor clienți. Unul spunea că are un stoc de 560 de doze.

Când au fost rugați să ofere dovezi cu privire la calificările lor și la produs, amândoi au refuzat. Mai târziu, unul dintre ei a trimis o imagine generică cu o sticluță etichetată „Vaccin pentru coronavirus”.

MS / Foto: caracter informativ