Dacia Spring a fost prezentată drept cea de-a treia revoluție după Logan și Duster. Va fi cea mai accesibilă mașină 100% electrică din Europa, spun reprezentanții Dacia. Prețul nu a fost comunicat încă pentru piața românească, dar în Ungaria primele rezervări s-au făcut deja la puțin peste 17.000 de euro.

Noul model electric Dacia Spring va fi disponibil pentru publicul larg din septembrie 2021, au anunțat, marți, reprezentanții producătorului auto. Noul model, care urmează să fie comercializat în trei versiuni, una de car sharing, una cargo şi una pentru publicul larg, a fost prezentat în premieră în România.

Nicolas Leitienne, director marketing Dacia România: Dacia Spring este o mașină 100% electrică. Bateria are o putere de 26,8 kWh. Așadar vorbim de o autonomie de 295 de km la utilizarea în oraș și 225 km în mediul extra urban.

Motorul are 45 CP, ceea ce limitează viteza maximă la 125 sau 100 km/h în modul ECO. Noul model Dacia Spring poate fi încărcat de la o priză standard în mai puțin de 14 ore, iar de la o sursă de mare putere, bateria se încarcă în proporție de 80% în cel mult o oră.

Noua Dacia Spring va fi disponibilă pentru segmentul car sharing începând din primăvara lui 2021, iar clienții persoane fizice vor putea intra în posesia acestei mașini abia în toamna anului viitor.

Dacia Spring va fi fabricată în China.

Cererea de mașini prietenoase cu mediul a crescut constant în Europa în ultimii ani. Iar românii s-au adaptat. Deși piața auto a scăzut mult în pandemie, în primele 10 luni românii au cumpărat peste 6.300 de mașini verzi, comparativ cu 5.500 în perioada similară a anului trecut, potrivit cifrelor Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile.

Programul Rabla Plus oferă cea mai mare subvenție din Europa, 10 mii de euro, la cumpărarea unei mașini electrice sau hibrid. Așa s-au cumpărat anul acesta peste 4.000 de mașini verzi, cele mai multe sută la sută electrice.

MS / Foto: caracter informativ