Ludovic Orban a anunțat în această seară că renunță la funcția de premier, după ce a purtat discuții cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

„Am luat decizia ca astăzi să îmi depun mandatul de prim-ministru. Decizia pe care am luat-o are un obiectiv foarte precis: odată exprimată voința cetățenilor trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou Guvern”, a declarat Ludovic Orban.

Guvernul va fi condus de un membru al cabinetului, care va fi desemnat de Klaus Iohannis, a mai declarat el.

Potrivit surselor Știrilor ProTV, vicepremierul Raluca Turcan ar putea ocupa funcția de premier interimar până la formarea unui nou Guvern.

Liberalii i-ar mai lua în calcul pentru funcția de premier și pe Ilie Bolojan, Nicolae Ciucă și Florin Cîțu.

Lodovic Orban a fost convocat luni de președintele Klaus Iohannis la discuții privind rezultatul înregistrat de Partidul Național Liberal la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Anunțul vine în condiţiile în care PNL a obţinut un scor mai mic decât se aştepta la alegerile parlamentare de duminică, iar în câteva zile, odată cu validarea rezultatului scrutinului, încep negocierile pentru formarea unui nou Guvern, după coagularea unei majorităţi parlamentare.

Marţi, la ora 17:00, preşedintele ar urma să se întâlnească cu lideri liberali şi cu membri ai Guvernului, potrivit News.ro

Sursa: StirilePROTV