Având in vedere cele reflectate in mass media privitor la unele decizii referitoare la personalul angajat in cadrul Administrației Naționale Apele Române-ANAR, cu impact negativ major asupra imaginii acestei importante instituții publice.

Observând utilizarea de mijloace ilegale și abuzive in relația dintre conducerea ANAR și angajații acestei instituții, mijloace de natură să afecteze grav cariera și sănătatea acestor angajați.

Constatând încălcarea gravă a legislației in domeniu și a normelor interne de funcționare ale instituției, precum și utilizarea instituției publice, resurselor tehnice și umane ale acesteia, in interesul personal al conducerii in lupta cu proprii angajați, folosind in spațiu public inclusiv informații false referitoare la cariera ori viața privată a unor angajați ai instituției.

In numele conducerii Sindicatului Mureșul din Apele Române – SMAR, structură sindicală ce numără 1400 de membri, angajați ANAR, din totalul de aproximativ 7500 câți angajați ANAR are, după consultarea in cursul acestei zile a membrilor conducerii acestuia, solicităm DEMISIA IMEDIATA a directorului general ANAR, domnul Ervin Molnar, pentru toate aceste încălcări.

Demisia din funcție pentru toate aceste fapte grave, de care directorul general, Ervin Molnar, considerăm că se face vinovat, ar fi un minim gest de reparație legală și morală în fața legii, a angajaților din Apele Române și a cetățenilor României in general.

Eliberarea din funcție a unui șef de SGA (așa cum s-a făcut zilele acestea, care nu a avut nicio legătură cu încălcările de lege și norme constante) nu poate fi suficientă in acest caz, fiind doar o altă manevră cu rolul de a distrage atenția de la gravele fapte ale directorului general. Acesta e singurul autor și vinovat al acestora.

Întreaga responsabilitate pentru situația creată aparține numai directorului general ANAR, Ervin Molnar.

Sursa: Sindicatul Mureșul din Apele Române – SMAR / Președinte, Jrs Cornel Brișcaru / Foto: colaj captura video