Un bebeluş de numai cinci luni şi jumătate a avut un destin cumplit murind după ce a fost infectat cu virusul SARS-COV2 la spitalul judeţean din Târgu Mureş. La scurt timp după ce a venit pe lume fetiţa a fost lăsată în voia sorţii şi abandonată de cea care i-a dat viaţa. Doar asistentele medicale i-au fost ca nişte mame şi au fost alături de micuţă până în ultimele ei clipe.

Fetiţa s-a născut în luna iulie cu probleme neurologice iar la scurt timp după externare a ajuns din nou la spital subnutrită, neglijată şi cu alte probleme medicale. Mama ei ar fi refuzat să mergă cu bebeluşul într-un centru de ocrotire, iar bebeluşul a rămas singur în unitata medicală. După aproape trei luni de spitalizare, fetiţa a fost depistată pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Din nefericire, medicii nu au mai putut să o salveze.

”A decedat o fetiţă de 5 luni şi jumătate cu diagnostic de infecţie cu Sars-Cov-2 pozitivă, bronhopneumonie bilaterală ca şi comorbidități avea în retard neurospihomotor sever şi o malnutriţie severă. Acestă fetiţa era internată pe secţia de pediatrie din 2 septembrie era şi în abandon social. A fost confirmat pozitiv internat la ATI copii”, a declarat Claudiu Puiac, manager SCJU Târgu Mureş.

Cazul era în atenţia asistenţilor sociali, mai ales că cea care i-a dat viaţa este minoră. Deşi i-au fost propuse mai multe opţiuni de sprijin, familia ar fi refuzat.

”Am făcut o evaluare a locuinţei minorei, locuia împreună cu mama ei cu bunica. I-am propus instituirea măsurii de protecţie care constă în plasarea minorului la un serviciu profesionist ori la centru maternal, dar bunica a refuzat. Începând din 2 septembrie din păcate fata a fost internată la spital cu malnutriţie foarte severă, până la momentul decesului a fost spitalizată”, spune Doru Constantin, purtător de cuvânt DGASP Mureş.

Din nefericire, acesta este al doilea caz de deces la copil, din judeţul Mureş. În urmă cu două luni, un băieţel de numai patru ani a murit, după ce a fost infectat şi el cu COVID.

Sursa: protv.ro / Foto: caracter informativ