Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate evenimente rutiere care să impună oprirea circulaţiei pe drumurile naţionale sau pe autostrăzi.

Este semnalată ceaţă pe mai multe artere rutiere din judeţele Dolj (DN 56 Craiova – Calafat, DN 55A Calafat – Bechet – Corabia), Mehedinţi (DN6 Drobeta-Turnu Severin-Craiova), Satu Mare (DN19 Satu Mare-Carei, DN 1F Satu Mare-Zalău), Mureş (DN15 Reghin-Turda), Harghita (DN 12 Miercurea-Ciuc – Topliţa, DN 13B Gheorgheni-Praid) şi Sibiu (DN1 Sibiu-Miercurea Sibiului), vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri şi izolat chiar sub 50 de metri.

De asemenea, ceaţă este şi pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, între kilometrii 105 – 155 (între localităţile Drajna şi Feteşti) -pe alocuri, vizibilititatea este sub 50 de metri, dar şi pe tronsonul Ungheni – Cheţani al autostrăzii A3 Turda-Borş, unde vizibilitatea scade sub 100 de metri.

În ceea ce priveşte fluenţa traficului, se circulă în condiţii de aglomeraţie pe sensul de intrare în Capitală al DN4, în zona localităţii Popeşti-Leordeni, dar şi pe Centura Capitalei, în zona localităţilor Mogoşoaia, Bragadiru şi Domneşti.

De la începutul acestei săptămâni s-au instituit restricţii de viteză la tranzitarea Podului Sulimanu de pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, sensul către Capitală, la kilometrul 51+035 de metri, între localităţile Săruleşti şi Nicolae Bălcescu, judeţul Călăraşi, cu limitare de viteză de la 100 km/h până la 60 de km/h, întrucât grinda de rezistenţă a dispozitivului de acoperire a rostului de dilataţie a suferit degradări majore. În plus, în această zonă au loc lucrări la carosabil, restricţiile de circulaţie fiind aplicate pe a doua bandă. Traficul se desfăşoară pe banda de urgenţă şi pe prima bandă.

Pe timp de ceaţă, recomandăm conducătorilor auto să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din faţă şi să folosească corespunzător luminile. Trebuie sa atragem atentia si pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.

Când este semnalată ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:

– nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

– în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

Poliția Romănă – Info Trafic / Foto: caracter info