Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, au depistat un bărbat, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, de către autorităţile din Italia, pentru savârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, spălare de bani, tăinuire şi furt calificat.

La data de 24 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş, împreună cu cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale au identificat şi reţinut un bărbat, de 31 de ani, din judeţul Constanţa, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, tăinuire şi furt calificat.

Persoana în cauză era dată în urmărire internaţională de autorităţile judiciare italiene din cursul lunii iulie a.c..

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu-Mureş a luat măsura reţinerii acestuia pentru 24 ore, urmând fi prezentat instanţei de judecată pentru validarea mandatului european de arestare.

Pentru depistarea lui, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

IPJ Mureș / Foto: caracter info