Un conducător auto în vârstă de 41 de ani din judeţul Mureş este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, după denunţul unui agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu.

La data de 17.11.2020, poliţiştii anticorupţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu au fost sesizaţi telefonic de către un agent de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Mediaş – Biroul Rutier, despre faptul că, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu în municipiul Mediaş, a constatat o abatere de natură contravenţională la regimul rutier.

Un conducător auto în vârstă de 41 de ani efectuse o manevră neregulamentă de depăşire a unei autoutilitare cu încălcarea marcajului longitudinal continuu, în cauză poliţistul urmând să îi aplicate şi sancţiunea complementară a reţinerii permisului de conducere.

În acest sens, contravenientul fără calitate specială, i-a oferit agentului de poliţie rutieră, în primă fază, suma de 350 lei, pentru ca apoi să propună 500 lei, cu titlu de mită, în scopul de a nu i se reţine permisul de conducere.

Agentul de poliţie rutieră a refuzat şi i-a adus la cunoştinţă că fapta săvârşită constituie infracţiunea de dare de mită, motiv pentru care, l-a condus la sediul Biroului Rutier Mediaş în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, a dispus deplasarea poliţiştilor anticorupţie la sediul Biroului Rutier Mediaş în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi întocmirii actelor de constatare.

În continuare, procurorul a dispus cercetarea persoanei sub aspectul săvârşiriiinfracţiunii de dare de mită, urmând a dispune măsuri în consecinţă.

Menţionăm faptul că tânărul agent de poliţie rutieră a fost încadrat în Ministerul Afacerilor Interne în cursul lunii noiembrie 2019.

IPJ Sibiu / Foto: caracter informativ