Având în vedere modificarea ratei de incidență a cazurilor de coronavirus în ultimele 14 zile în localitățile din județul Mureș, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș a adoptat astăzi, 24 noiembrie 2020, Hotărârea nr. 55 cu următorul cuprins:

“Art. 1  Începând cu data de 25 noiembrie 2020, vor fi puse în aplicare măsurile stabilite prin HG  nr. 967/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 noiembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, prin raportare la rata de incidență cumulată a fiecărei localități, potrivit anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre, anexă care va fi actualizată în funcție de evoluția ratei de incidență la nivelul fiecărei unități administrativ – teritoriale.

Art.2  De aducerea prezentei hotărâri la cunoştinţa membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş și Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență răspunde Serviciul de monitorizare a instituţiilor publice şi situaţii de urgenţă din cadrul Instituţiei Prefectului-Judeţul Mureş.”

Modificările ratei de incidență, așa cum au fost transmise de către Direcția de Sănătate Publică Mureș, vizează încadrarea localităților Miheșu de Câmpie, Breaza, Chețani, Iernut, Hodoșa, Reghin, Pănet și Valea Largă în categoria de peste 3/1.000 locuitori în ultimele 14 zile și a localităților Ideciu de Jos, Lunca, Sovata, Miercurea Nirajului, Apold, Ațintiș, Band, Beica de Jos, Cuci, Gurghiu, Gălești, Ibănești, Nadeș, Petelea, Râciu, Șincai și Zau de Câmpie în categoria de incidență de peste 1,5/1.000 locuitori și până la 3/1.000 locuitori.

Hotărârea CJSU poate fi consultată pe site-ul oficial al Instituției Prefectului, la adresa: https://ms.prefectura.mai.gov.ro/coronavirus/ 

SITUAȚIA RATEI DE INCIDENȚĂ LA 1000 LOCUITORI LA NIVELUL UNITĂȚILOR ADMINISTRATIV – TERITORIALE DIN JUDEȚUL MUREȘ