Reamintim de accidentul din 13 noiembrie 2020, de pe DN13 A, în localitatea Trei Sate, județul Mureș, cu implicarea unei autospeciale de jandarmi. Ulterior, una dintre victime, un jandarm, și-a pierdut viața după 5 zile de spitalizare. După ce fata victimei a adus acuzații grave la adresa Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, spunând că ”i-a băgat tatăl în mormânt, cu zile”, medicii vin cu o altă variantă.

”Pacientul a fost internat pe zona tampon, o zonă de izolare a pacienţilor covid pozitivi”, spune dr. Claudiu Puiac, managerul spitalului din Târgu Mureș.

Rezultatele testului PCR aveau să confirme infectarea bărbatului cu Sars-cov-2. Aşadar, intervenţia chirurgicală care trebuia să îi salveze viaţa bărbatului nu s-a mai putut face. La ultima discuţie telefonică, i-ar fi spus soţiei că e obosit şi că o să se odihnească. Marţi dimineaţă, în jurul orei 9.00, bărbatul a murit.

Conducerea spitalului spune că va oferi un punct de vedere oficial în zilele următoare.

Iată ce spunea, într-o postare video și alte mesaje distribuite pe Facebook, fiica lui Daniel Jurje, Denisa, povesteşte despre clipele de groază trăite de părintele său până când şi-a dat ultima suflare.

“L-ați băgat în mormânt nenorociților! L-ați lăsat să moară sub ochii voștri! Ne vedem în instanță, jigodiilor! AȚI LĂSAT UN COPIL FĂRĂ TATĂ, O SOȚIE FĂRĂ SPRIJIN ȘI PRIETENI SINGURI! CÂT VĂ RABDĂ DUMNEZEU, MĂ INCONȘTIENȚILOR?
Nimic nu îl mai aduce înapoi, nemernicilor! V-ați bătut joc!
Odihnește-te în pace, scumpul meu tată! Nu va rămâne așa! Durerea și lacrimile nu ni le ia nimeni, iar pe tati nu îl mai aduce nimeni și nimic înapoi!”
 este unul dintre mesajele postate de Denisa.

„Am sunat şi mi-au spus că este destul de ok, îmi zicea că o să fie bine, că are nevoie numai de un CT şi apoi o să vină acasă. Am stat în faţa spitalului. Nu mi-a spus nimeni nimic, nici mie nici mamei mele. Nu s-a deranjat aproape nimeni să ne bage în seamă. (…) I-am dat din nou mesaj lui tati, l-am întrebat cum se simte, a zis că acum începe se simtă durerile de fapt. A zis că îl bagă la un CT (computer tomograf nr.) urmând să afle ce are cu adevărat. Îi mai dădeam câte un mesaj, încercam să aflu cum se simte. Mi-au spus la un moment dat că i-au văzut la CT o fractură de bazin şi că ar avea o pată pe un plămân. Doctorul ne-a spus că ar fi fost o pneumonie la un plămân” , mai spune fiica jandarmului.

”I-au făcut testul. Nu puteau să-l lase aşa pentru că avea dureri imense, şi i-au găurit genunchii cu bormaşina să-i bage nişte greutăţi să-i tragă şoldurile la loc. Pe viu. În anul 2020 facem intervenţii pe viu. Orice intervenţie ar fi, nu mai chinui sufletul ăla amărât după un accident. L-au pus în salon, nu i-au dat nici măcar o cană cu apă. După aceea mi-a spus tati că a venit un doctor, care le-a spus asistentelor să-i dea o cană cu apă”. Ulterior s-a raportat că testul pentru coronavirus este pozitiv.

Familia acuză SCJU Târgu Mureș că nu i-au anunţat de deces şi că abia la ora 11 au fost anunţaţi de către comandantul tatălui că bărbatul a murit.

„Un om sănătos a murit cu zile. L-au băgat în mormânt cu zile, nu-mi explic ce suflet pot să aibă, nu pot să le zic oameni, indivizii ăia din spitale să-şi bată joc de pacienţi, să-şi bată joc de sufletul unor oameni, iar nouă aparţinătorilor să ne zică că dacă n-o murit, mai rabdă“.

Postările video distribuite pe Facebook de fiica lui, Denisa, în linkurile de mai jos:

https://www.facebook.com/denisabianca.jurje/videos/161246992367143/

https://www.facebook.com/denisabianca.jurje/videos/161855115639664/