Președintele României Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătății Nelu Tătaru, precum și Secretarul de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne Raed Arafat au transmis mesaje de condoleanțe și au reacționat, în urma incendiului petrecut aseară la Spitalul Județean Piatra Neamț, care a luat 10 vieți până acum, dar niciunul nu se consideră vinovat, cu atât mai puțin să auzim de mult așteptatele demisii de onoare…

Pentru situaţia de 30 de ani, şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical şi nu numai autorităţile locale, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”, a afirmat Tătaru.

Tragedia care a avut loc la Spitalul Județean Piatra Neamț a îndoliat întreaga țară. Sunt profund îndurerat de decesul pacienților de la Secția de Terapie Intensivă și transmit condoleanțe și multă putere familiilor în aceste momente grele. Urez însănătoșire grabnică victimelor aflate în stare foarte gravă! Sunt alături de toți cei care sunt afectați de acest accident îngrozitor”, este postarea șefului statului.

Am fost șocat de vestea acestei tragedii care s-a produs în Piatra Neamț. Vreau să transmit condoleanțele mele familiilor îndoliate și de asemenea vreau să transmit respectul meu pentru medicul erou Cătălin Denciu, care a dat dovadă de un curaj și un spirit de sacrificiu deosebit”, a spus premierul României Ludovic Orban

Șeful DSU și a multor altor acronime, Raed Arafat, nu a transmis niciun mesaj de condoleanțe, încercând doar să justifice o nouă “intervenție perfectă” din partea instituției pe care o conduce.

„Apelul a venit în jurul orelor 19. Pompierii au ajuns la faţa locului cu echipajele de intervenţie şi cu Serviciul de Ambulanţă Neamţ în 5 minute. S-a intervenit şi din interior şi din exterior cu echipe de căutare-salvare Din păcate, s-au constatat 8 decedaţi în unul din cele 2 saloane, iar alte 2 persoane aflate deja în stare critică în urma infercătii cub SARS -CoV2 au decedat în timpul evacuării către Unitatea de Primiri Urgenţe”, a declarat Arafat.